KIK VAGYUNK? AKTUALITÁSOK SZOLGÁLTATÁSAINK KARRIERTANÁCSADÁS GRAFOLÓGIA ÁLLÁSAJÁNLATOK MÉDIA KAPCSOLAT
magyar | english
HR TANÁCSADÁS, HR OUTSOURCING, CSR TANÁCSADÁS
MUNKAERŐ KÉPZÉS, FEJLESZTÉS, COACHING

GRAFOLÓGIA

Cégünk, megalakulása óta grafológiai elemzéssel támasztja alá kiválasztási, helyzetfeltárási, karrier tanácsadási javaslatait. Grafológusunk, Kerecsényi v. Éva szakmai profizmusával és kitűnő emberismeretével kezdetektől erősíti csapatunkat, és reméljük sokat tanulhatunk még tőle! Tovább...

Szakemberek kiválasztása során szerzett tapasztalataink alapján, az alábbiakban látjuk a grafológia alkalmazásának előnyeit:

1. Megbízható és időtakarékos

Speciális eljárás.
A pályázó nem tudja kijátszani, nem manipulálható.
A megtévesztési szándék grafológus szemmel jól felismerhető, elkülöníthető.
Használatával csökkenthető a bizonytalanság, világosabbá válik a jelölt képességbeli és személyiségbeli kompetenciája.
Nem szükséges a pályázó személyes jelenléte, szemben az interjúztatással és a kérdőíves, önkitöltős tesztek felvételével.

2. Költségkímélő

Lényegesen kevesebb anyagi ráfordítással jár, mint más pszichológiai tesztek igénybevétele.
A munkahelyi beválásra, illeszkedés mérésére és a motiválhatóság felmérésére egyaránt alkalmas módszer.
Használatával nagyban csökkenthető a munkaerő fluktuáció.
A sikeres munkahelyi beválás csökkenti a fluktuációval járó horribilis kiadásokat. (munkakiesés, interjúztatás, fejvadászat, személyiségtesztek, betanítás költségei)

3. Sokoldalú

Az analízis a munkaadó szempontjából fontos személyiségjellemző feltárását foglalja magában. Kérés szerint bővíthető, illetve szűkíthető a fókusz, akár csak néhány lényeges jellemző vizsgálatára.
Formailag és tartalmilag a megrendelő cég igényeinek megfelelően átalakítható.
Alkalmas vezető kiválasztására, csapatépítésre, megfelelő kompetenciával rendelkező munkatárs megtalálására.
A képességeken túl segít rávilágítani az adott személy motiválhatóságára is.

4. Hatékony

Nagyszámú jelentkező közül rövid időn belül kiszűrhetők a legalkalmasabb jelöltek.
Az íráselemzés egyedülállóan tükrözi a karaktervonásokat, az állandó lelki jellemzőket, viselkedést.
Cégünk által összeállított kompetencia kérdőív alapján a grafológiai elemzés eredményei áttekinthetően tükrözik az illeszkedés mértékét.

Továbbá, a munkavállalói kompetenciák grafológiával való vizsgálata nagy segítségünkre van a karrier tanácsadási tevékenységünk során is.

A pályaválasztók gyakran a helyes önismeret hiányában, nehezen igazodnak el a lehetőségek között. A sikeres életvezetés feltétele, a személyiség érdeklődésének, motivációjának, képességeinek megfelelő terület kiválasztása. A grafológia, kulcs a személyiség megismeréséhez és iránytű a pályaalkalmassághoz. Felszínre hozza a személyiségben meglévő, de fel nem ismert, rejtett adottságokat, jellemtulajdonságokat, megmutatja a fejlődés esetleges gátjait; az önértékelést, a kommunikációs készséget, a vezetés, szervezés készségét, kreativitást, terhelhetőséget, a fejlődés esetleges irányát, energiakészletet, monotónia tűrést stb... A helyes felmérés, önértékelés, a motiváció feltérképezése segít az önmegvalósításban és a legkedvezőbb döntés meghozatalában.

A grafológia, mint személyiségfeltáró módszer megbízható, gyors és tárgyilagos, segítségével elkerülheti a munkaerő piacon a hosszadalmas, fárasztó és elbizonytalanító keresgélést.

Mi pedig, az elemzés tükrében, a képességeinek, személyiségének, vágyainak megfelelő szakterületet, vagyis helyét a munkaerő piacon. Kézhez kapja a megoldást, amivel elkerülheti a keresgélés, próbálgatás hosszú, fáradságos időszakát.

Igény szerint, grafológiai vizsgálatok végzését vállaljuk még az alábbi területeken is:

Személyiségünk az írásunk tükrében
Életutam, mit tegyek a jelenben a jövőért
Párkapcsolati - magánéleti viszonyaink

Bővebb információ, kapcsolatfelvétel